Skulptören från Damaskus

June 12, 2019 Uncategorized

Skulptören från Damaskus

Under ett år har jag varit mentor åt Mohannad Soleman. Mohannad kommer ursprungligen från Damaskus i Syrien där han haft goda inkomster som konstnär och skulptör. När jag träffade Mohannad första gången hade han hunnit ställa ut ett av sina konstverk på konstutställnings-parken. Pilane på Tjörn.

Vid vårt första möte, trots språksvårigheter fick vi bra kontakt. Det visade sig att Mohannad snabbt vill komma igång med ett eget bolag. Då Uddevalla kommun visat intresse för den Syrianska Hästen som stod på Pilane så kunde jag hjälpa honom med revisor och att lägga in den Syrianska Hästen som en apportegendom i hans företag.

Idag kan man se den 5 meter höga stålhästen när man kör den gamla göteborgsvägen in till Uddevalla. Där blev den placerad och högtidligen invigd den 17 mars 2018.

När året som mentor är slut så återstår många svåra frågor för en nyinflyttad nyföretagare i Sverige. Då jag genom mentorskapet fått en vän så kommer jag att fortsätta hjälpa honom vad gäller avtal med nyanställda och kontrakt med nya kunder. Vidare finns behov att i början hjälpa till med uppbyggnad och strukturering av en administration så kontakter med myndigheter fungerar bra.

Share: