Ett vinnande samarbete

December 12, 2018 Uncategorized

Ett vinnande samarbete

Kazem och Mansour är två av drivkrafterna bakom Rancold AB. Ett företag specialiserat på reparation, försäljning och produktion av köksmaskiner som idag har 25 anställda och nyligen prisats som årets nybyggare. Mentorn Per Göran. eller P G som han kallas. kom in i bilden då Kazem och Mansour efterlyste hjälp att reda ut brister inom företaget.

Med hjälp av P G gjorde vi en grundlig genomgång av vårt företag.

Tillsammans skapade vi struktur och ordning. Vi fick hjälp att se vad vi gjorde fel och att lägga upp en budget. Det är en mentor med stor erfarenhet av ledarskap de blivit matchade med. l grund och botten är han civilekonom och har sedan examen vid handelshögskolan i Stockholm hunnit med att både stud-era vid Harvard och leda ett flertal företag med hundratals anställda. – Det finns många små och medelstora företag i Sverige som skulle må bra av att få en extern person som hjälper ledaren att lyfta blicken. Det viktigaste är att man jobbar tillsammans och det kan vara med allt från marknadsföring till ekonomi. Exempelvis kan mentorn hjälpa till att göra en affärsplan och att hitta nya möjliga marknader – i Sverige eller utomlands. Ibland behövs ekonomisk hjälp och då kanske mentorn kan gå in med ägarkapital. P G själv har även vid flera tillfällen varit med sina adepter vid bankförhandlingar.

Jag ser mig själv som en alltiallo!

Kazem och Mansour valde att lägga sina första mentortimmar under en intensiv period för att sedan fortsätta att ta in PG som konsult. Ett samarbete de inte har några planer på att sluta med!

Share: