Två ingenjörer är klokare än en!

May 12, 2015 Uncategorized

Två ingenjörer är klokare än en!

Titi Oyedeji hade varit hemma hela dagen med sin förkylda dotter då det slog henne att hon glömt kontakta skolan och göra en sjukanmälan. Hela dagen gick utan att någon ringde från skolan och un-drade vart dottern var. Detta var ett av scenariona som fick Titi att fundera över hur närvaro hanteras i skolan och ledde fram till att hon utvecklade ett eget närvarohanteringsystem. l juni startade hon företaget TO Communicate AB och idag testas produkten på olika pilotskolor. Titi har redan gjort stora framsteg och det är en entusiastisk och driven företagare som berättar om sin produkt.

Jag gör ju egentligen det här för mina barn, eller kanske mina barns barn.

Jag vill att lärarna ska kunna fokusera på pedagogiken och inte på att administrera system. Vi ska låta tekniken göra det den är bra på. att förenkla saker. Via NFC blev Titi matchad med mentorn Åke Johansson. Åke är ingenjören som bland annat utvecklat mobildatasystemet Mobitex, varit VD för Ericsson. jobbat med utvecklingsfrågor på samma företag och därmed arbetat världen över. Nu för tiden är han pensionär men sitter med i flera bolagsstyrelses föreläser inom teknik och entreprenörskap samt jobbar som mentor.

Jag tycker om att hjälpa och har haft så himla roligt själv under tiden!

Att få fram unga företag som växer och utvecklas är nödvändigt för kommande generationer. Vi har så många goda ideer och möjligheter i Sverige och Göteborg och det finns hjälp att få! Det första Trti och Åke gjorde var att upprätta en en handlingsplan. Genom att sedan arbeta utifrån den har Titi kunnat fokusera på rätt saker och därmed också gjort progress.

Hade jag varit själv nu hade jag varit överallt och ingenstans.

Att få råd och stöd. särskilt vad gäller val och strategier har betytt mycket. Det har även varit en stor fördel att Åke är teknisk kunnig då jag som egenföretagare inte har kollegor att bolla ideer med. Utan honom hade jag inte kommit så långt som jag gjort idag!

Share: